Jaguar Land Rover Metropool schenkt elektrische wagentjes aan ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis

18 maart 2021, Antwerpen – Jaguar Land Rover Metropool en de Vlaamse Kinderliga slaan de handen in elkaar voor een gezamenlijke schenking aan het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis, het hooggespecialiseerde kinderziekenhuis in de provincie Antwerpen. De kinderen ontvingen, niet toevallig tijdens de Week van de Zorg, een Virtual Reality-set en twee elektrische wagentjes. Zowel Jaguar Land Rover Metropool, als de Vlaamse Kinderliga en het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis hopen zo de kinderen wat welgekome afleiding en ontspanning te bezorgen in deze ook voor hen zware tijden.

De Week van de Zorg, van 15 tot en met 21 maart, heeft dit jaar als thema ‘Aan iedereen die zorgt… Ik hou van u’. Jaguar Land Rover Metropool en de Vlaamse Kinderliga drukken hun liefde en appreciatie voor de zorgsector uit door middel van een schenking aan het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis in Antwerpen. De Vlaamse Kinderliga schenkt een Virtual Reality-set, compleet met VR-bril, -tablet en -content, en Jaguar Land Rover Metropool doet twee elektrische wagentjes cadeau, een rode Jaguar F-TYPE SVR en een witte Range Rover. Na de officiële overhandiging konden de kinderen hun nieuwe gadgets meteen aan een grondige test onderwerpen.

Enya Polfiet, pedagogisch medewerker van ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis, reageert opgetogen: “Ons motto op de werkvloer is ‘Kind is koning’. We doen er dan ook alles aan om het verblijf van de kinderen in ons ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Ze moeten volop kind kunnen zijn, en zo vaak mogelijk vergeten dat ze in een ziekenhuis zijn. Spelmateriaal zoals wagentjes en een VR-set, die zal dienen om kinderen af te leiden gedurende vervelende ingrepen, is daar natuurlijk ideaal voor. De sponsoring van de Vlaamse Kinderliga en Jaguar Land Rover Metropool zorgt voor een grote meerwaarde voor de beleving en verwerking van het kind tijdens en na de opname.”

 

Joeri Verbraeken, Office Manager bij de Vlaamse Kinderliga, bevestigt het belang van de schenking voor zieke kinderen: “Als organisatie zetten wij ons al meer dan 10 jaar in om zieke kindjes en hun gezinnen te ondersteunen op financieel, materieel en mentaal vlak. Alles wat we doen, staat in functie van het mentale en fysieke welzijn van het kind. De wagentjes en VR-set zijn dus niet zomaar willekeurige schenkingen, maar worden daarentegen ingezet als geavanceerde afleidingstechnieken. Daardoor wordt het voor artsen en verplegend personeel ook eenvoudiger om met de kids te werken. In deze moeilijke tijden is immers alle hulp voor de zorgsector welkom!”

 

Ook Jourik Hansma, bestuurder van Jaguar Land Rover Metropool, is blij te kunnen bijdragen aan het welzijn van de kinderen van het ZNA: “Een automerk associeert men niet onmiddellijk met een kinderziekenhuis. Toch is de link voor ons niet ver te zoeken: het is immers onze missie om met onze wagens een thuisgevoel te creëren voor onze klanten. Door de schenking van de elektrische wagentjes hopen we dat de patiëntjes zich ook wat thuis gaan voelen in het ziekenhuis. Als ze zich in hun bijzondere omstandigheden toch even gelukkiger kunnen voelen, is onze missie alvast geslaagd!”