JLR Metropool Zuid verlaat iconisch gebouw voor nieuwe toekomst

JLR Metropool Zuid verlaat iconisch gebouw voor nieuwe toekomst

De 50 jaar rijke geschiedenis op vlak van automobiel en carrosserie krijgt nu een nieuw toekomst. Het iconische gebouw in Wilrijk werd in de loop der jaren steeds grondig verbouwd om de groei van de merken te kunnen versterken. Van BMW tot Jaguar Land Rover. Een icoon en heel wat nostalgie blijft achter.

Al in 1972 kocht Willy Jorssen de grond en bouwde er de BMW Jorssen garage. Onder het motto ‘Durven dromen’, groeide de vestiging onder toedoen van Jan Adriaenssens (schoonzoon) - die het bedrijf overnam in 1994 - uit tot wat het nu is. Dit onder de koepel van de AMB Holding, waaronder een heel aantal Antwerpse automobiel- en carrosseriebedrijven vallen, inclusief JLR Metropool Zuid.

In 2007 verhuisde BMW naar het oude DAF fabriek en werd het pand de afgelopen 15 jaar de vertrouwde thuis voor Jaguar Land Rover.   

En nieuwe wind met respect voor de historiek

Jaguar Land Rover Metropool Zuid verhuisde ondertussen naar wat verder op de Boomsesteenweg 26 in Aartselaar. De nieuwe vestiging mag dan wel voor een nieuw elan zorgen, dat betekent niet dat wat goed was overboord gaat. “Herkenbaarheid zal er zijn en ook de vertrouwde medewerkers blijven op post. Uiteraard zullen er heel wat nieuwigheden en trends geïntegreerd worden, maar de reputatie die we hebben opgebouwd in de voorbije jaren, gooien we niet te grabbel.”, zegt Jeroen Vergeylen Concessiedirecteur JLR Metropool. Bestaande klanten zullen zich in onze nieuwe vestiging nog steeds thuis voelen.